Navigation Menu+

Fra Besættelse til Befrielse

Fra besættelse til befrielse - en byvandring med Københavnerture

Fra besættelse til befrielse

Tag med på en tidsrejse tilbage til besættelsestidens København fra 9. april 1940 til de glade befrielsesdage i maj. På byvandringen fortæller vi dog om modstand og mørke – helte og forbrydere. ”Dø om så det gælder”, som det lyder i sangen. Vi viser dig de tydelige spor af modstandsbevægelsen, fx Information, der startede som et illegalt blad under krigen og er den eneste avis, der har overlevet op til i dag – dog som legalt dagblad siden 1945.

Hør om, hvordan værnemagten prægede hverdagen for københavnerne – lige fra kongefamilien til arbejderen – som gik i seng med hønsene og måtte pakke sig godt ind, for boligen måtte kun varmes op til 18 grader. Midt i de mørke tider blev der oprettet en ny stilling: Mørkelods, hør også hvad det er! Vi kommer også omkring sortbørs og samarbejde, Davidstjernen og industrisabotage.
Bliv klogere på Danmarks rolle i samarbejdspolitikken, Augustoprøret og Danmarks Frihedsråd.

Har du lyst til at gå turen som en quiz, kan det også sagtens lade sig gøre!

Praktisk information
Varighed: 1 time og 45 min.
Start: Gefionspringvandet
Slut: Kongens Have
Pris: (Op til 23 personer) Dkk 2975

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!


“Tusind tak for en rigtig god og lærerig byvandring i går! Vi synes alle at det var rigtig godt!
Du forstod at holde folks opmærksomhed hele vejen. Der var ikke for meget information ved hvert stop og du fortalte i en tone som ikke var kedelig. En kæmpe ros og respekt skal der også lyde til din sang!”

Vi giver dig og hele turen 5 ud af 5 stjerner

Sine
Bauer Medias Personaleforening