Navigation Menu+

Sofiero – rhododendron, Ingrid og dansk-svensk historie

Tag på en heldagstur til Sofiero ved Helsingborg

Sofiero er en af Sveriges helt store turistattraktioner og en af Europas smukkeste parker. Sofiero er formet af dets kongelige ejere, derfor er Sofiero også kulturhistorie – det er jo kongens slot. Sofiero indgår i fortællingen om det svenske kongehus – om Bernadotterne, om dansk-svensk historie, om krig og fred, og selvfølgelig om forbindelsen mellem det danske og svenske kongehus personificeret gennem Dronning Ingrid.
Sofiero Park er kendt for sine 10.000 rhododendronbuske fordelt på 500 forskellige sorter. Heraf 150 rene arter. Men Sofiero Park kan byde på mere. Her finder du også en viktoriansk køkkenhave, en lysthave med formklippede buskbomsfigurer, kongens gamle vinhus og Dronning Ingrids duftende have.

Tag med på en guidet heldagstur, hvor vi kører op langs med Øresund og tager færgen over til Helsingborg. Vi har en lille sightseing tur i Helsingborg, inden vi når til Sofiero 5 km uden for Helsingborg. Efter en introduktion til slottet, er der mulighed for at gå rundt på egen hånd eller gå sammen med guiden i parken. Vi spiser frokost på Sofiero, inden turen går tilbage til København.

Praktisk information
Varighed: 8 timer
Start: København kl. 8.30
Slut: København kl. 16.30
Pris: (Op til 40 personer) 700 kr. pr. deltager inkl. frokost

Kontakt os, hvis du vil vide mere eller booke turen: Kontakt os!